امروزه جاروبرقی ها به یکی از وسایل پر مصرف و جز جدانشدنی هر منزلی تبدیل شده اند و تقریبا خانه‌ای را پیدا نمی‌کنید که در آن جاروبرقی نباشد. طراحی‌های متنوع در اندازه و مدل باعث شده تا این دستگاه کاربردهای بسیار زیادی داشته باشد و در نظافت بخش‌های مختلف منزل نقش داشته باشد. یکی از رایچ ترین مشکلاتی که افراد در زمان استفاده از این محصول فوق العاده با آن مواجه می شوند، کاهش مکش آن است. زمانی که چنین اتفاقی رخ می‌دهد اصلا جای نگرانی نیست و با بررسی چند نکته می‌توان علت کاهش مکش جاروبرقی را یافت و آن را رفع نمود.البته در ادامه میخوانید که عمده ی علت هایی که به افزایش قدرت مکش جاروبرقی کمک میکند به سرویس و نگهداری جارو برقی برمیگردد، بنابراین شما با نگهداری مناسب جارو برقی میتوانید عمر آنرا افزایش دهید و جاروبرقی شما تا سالها رنگ تعمیرکار را به خود نبیند.

در این مقاله قصد داریم تا ابتدا به مکانیزم کارکرد جاروبرقی اشاره کنیم و سپس به صورت کامل دلایل کم شدن مکش جاروبرقی را بررسی و راهکارهایی برای افزایش مکش جاروبرقی پیشنهاد نماییم. پس تا انتهای مطلب همراه نمایندگی جنرال الکتریک باشید.

آشنایی با سیستم جاروبرقی

جارو برقی داری هسته ی مرکزی به اسم موتور است که توسط جریان برق روشن شده و شروع به کار میکند.موتور باعث به حرکت آوردن فن  میشود و فن موجود در موتور جاروبرقی باعث قدرت مکش آن می‌شود، لوله‌ی جاروبرقی گرد و خاک و آشغال‌ها را به سمت یک محوطه هدایت و در یک کیسه خالی می‌کند. در برخی از مدل‌های جاروبرقی در کنار مکش، یک برس چرخنده یا کانیستر هم هستند که گرد و خاک را از بین فرش جدا کرده و به مکش جاروبرقی کمک می‌کند، پس وقتی مشکلی در کاهش  مکش جاروبرقی رخ می‌دهد باید تمامی قسمت‌های جاروبرقی را کنترل کرده و مشکل را پیدا و رفع کرد که در این قسمت به آن می‌پردازیم.

مهمترین علل کاهش مکش جاروبرقی

علل این مشکل میتواند بسیار متعدد باشد و به قطعات مختلفی از دستگاه شما مربوط شود. ما در زیر سعی کردیم رایج ترین علت های کاهش قدرت مکش از گرفتگی مسیر و لوله تا علت های فنی تر را بیان کنیم که دنهایت اگر شانس با شما یار نباشد ایراد به موتور دستگاه مربوط میشود و شما حتما نیاز به یه متخصص دارید تا ابتدا موتور را ایراد گیر و سپس تعمیر کند.

پر بودن کیسه جاروبرقی، رایج ترین علت کاهش مکش جاروبرقی

پر بودن کیسه جاروبرقی، رایج ترین علت مکش جاروبرقی

معمولا اولین قدم بررسی کیسه جاروبرقی است که باید در صورت پر شدن سریعا خالی شود، همچنین گاهی اوقات کیسه را بردارید و قسمت‌های درونی جاروبرقی که به آن دسترسی دارید را تمیز کنید و همه‌ی گرد و خاک را از بین ببرید، با وجود تمام این کارها  اگر هنوز هم تصور می‌کنید که با کاهش مکش جاروبرقی رو به ‌رو هستید، کیسه آن را تعویض کنید، زیرا شاید پارگی یا سوراخ ریزی در آن وجود دارد که نمی‌گذارد عمل مکش به‌ درستی صورت بگیرد.

ضمنا باید تنظیم بودن دستگاه را نیز بررسی کنید؛ اگر روی سرامیک، پارکت و سطح‌های سخت را جارو می‌کنید باید توان جاروبرقی را در بیشترین حالت قرار دهید، در این صورت دستگاه تمامی گرد و خاک‌های ریز هم به‌ راحتی جارو می‌کند.

نکته‌ای که در باز و بستن کیسه باید به آن دقت داشت این است که هنگام قرار دادن کیسه‌ زباله داخل محفظه، قسمت ورودی کیسه را در جهت درست قرار دهید که در غیر این صورت ممکن است لوله خرطومی به‌صورت کامل وارد کیسه‌زباله نشود. این مورد در کیسه ‌زباله‌های کاغذی یک‌ بار مصرف دقت بیشتری می‌طلبد.

بیشتر بخوانید:  تعمیر جاروبرقی پروفایل

کثیف بودن فیلتر یکی از دلایل مهم در پایین آمدن قدرت مکش

یکی از علت‌های کاهش مکش جاروبرقی کثیف شدن فیلتر است؛ برای اینکه جاروبرقی مکش خوبی داشته باشد هوا باید به ‌راحتی از بین فیلترها عبور کند، تا حد امکان نباید اجازه دهیم که گرد و خاک روی فیلترها بنشیند. اگر مرتبا فیلتر تمیز شود جاروبرقی جان تازه‌ای می‌گیرد و از کم شدن مکش جلوگیری می‌شود.

امروزه اکثر جاروبرقی‌ها دارای دو فیلتر هستند. یکی از این فیلترها گرد و خاک را از موتور دور نگه می‌دارد و دیگری فیلتر خروجی محسوب می‌شود. پیدا کردن این فیلترها اصلا کار سختی نیست و احتمالا درون یک قاب پلاستیکی در خود جاروبرقی می‌توان آن‌ها را پیدا کرد. فیلتر را به یک سطح سخت بزنید تا گرد و غبار از روی آن خارج شود، اگر علامت آب یا شستشو یا علامت‌هایی شبیه به این روی فیلتر مشاهده کردید می‌توانید با خیال راحت آن‌ها را بشویید.

به این نکته توجه داشته باشید که برای استفاده از فیلترها باید حتما بعد از شستشو اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و سپس آن‌ها را  مورد استفاده قرار دهید، اما درصورتی‌که فیلتر دیگر قابل شستشو نبود یا آسیب ‌دیده بود، نیاز است که برای جلوگیری از کاهش مکش به تعویض فیلتر جاروبرقی بپردازید.

توجه داشته باشید برای شستن فیلتر از مواد شوینده استفاده نکنید، همچنین فیلتر جاروبرقی را نباید در ماشین لباسشویی یا ظرف‌ شویی قرار دهید. فیلتر را در جای خشک و گرم قرار دهید تا به‌ خوبی خشک شود.

بیشتر بخوانید:  تعمیر جاروبرقی مابه

گرفتگی لوله خرطومی

هنگامی ‌که جاروبرقی را روشن می‌کنید تمام ذرات و زباله‌های روی زمین توسط لوله خرطومی به درون کیسه‌ی زباله‌ی جاروبرقی هدایت می‌شود. گاهی اوقات حتی وسیله‌ای کوچکی در دسته جاروبرقی گیر می‌کند یا ممکن است پرزهای فرش در یک محل جمع شوند و در لوله خرطومی گیر کنند که این امر نیز می‌تواند یکی دیگر از علت‌های کاهش مکش جاروبرقی باشد.

برای این‌ که متوجه شویم در لوله خرطومی وسیله‌ای گیر کرده است یا نه، می‌توانید دست‌ خود را جلوی دهانه‌ی جاروبرقی بگیرید؛ اگر احساس کردید که جارو نمی‌تواند عمل مکش را به‌خوبی انجام دهد، بدانید که گرفتگی در درون لوله‌ی جاروبرقی شما رخ ‌داده است.

گرفتگی لوله خرطومی

نشتی هوا از اتصالات

اتصالات بین لوله و جاروبرقی را مورد بررسی قرار دهید، سفت نبودن اتصالات می‌تواند موجب شود که جریان هوای جاروبرقی از درزها خارج گردد و توان مکش جاروبرقی کم شود. نشتی هوا در لوله جاروبرقی مشکل رایجی محسوب می‌شود که ممکن است به خاطر سوراخ‌ها، شکاف‌ها و یا اتصال ضعیف بین لوله و جاروبرقی باشد. با بررسی دقیق لوله و اتصالات آن می‌توانید خودتان قسمت‌های آسیب‌دیده را ببینید.

بیشتر اوقات این اتفاق در اتصال لوله خرطومی به محفظه‌ی جاروبرقی رخ می‌دهد، ممکن است که آن را به ‌درستی سر جایش سفت نکرده باشید. اگر از این قسمت هوا وارد جاروبرقی شود، مکش جاروبرقی به کف نخواهد رسید و این امر نیز یکی از علت ‌های کاهش مکش جاروبرقی محسوب می‌شود.

نشتی هوا از اتصالات

بیشتر بخوانید:  تعمیر جاروبرقی جنرال الکتریک

گرفتگی پارویی 

از دیگر علت‌های کاهش مکش جاروبرقی می‌توان به گرفتگی پارویی اشاره کرد، همان‌طور که امکان دارد وسیله‌ای در خرطومی گیر کند، در پارویی نیز امکان دارد تجمع مو و پرز فرش سبب شود تا مانعی در پارویی به وجود بیابد که در مکش جاروبرقی تاثیر به سزایی دارد. به همین خاطر بهتر است که مرتبا پارویی را از خرطومی جدا کنید و راه ورودی آن را مورد بررسی قرار دهید و از نبود هرگونه گرفتگی در پارویی اطمینان حاصل فرمایید.

گرفتگی پارویی

خرابی موتور

اگر تمامی موارد فوق را بررسی کردید و به نتیجه نرسیدید، احتمالا مشکل از موتور جاروبرقی است؛ در برخی از جاروبرقی‌ها، موتور از یک تیغه فن پلاستیکی در حال چرخش برای رسیدن به مکش استفاده می‌کند که به ‌طور مستقیم به محور موتور وصل می‌شود. خاک و زباله‌ها از میان پره‌ها عبور می‌کنند و به داخل کیسه فشرده می‌شوند؛ اگر هر یک از این پره‌ها شکسته شده باشد، موتور ممکن است بلرزد یا خاموش شود و این نیز می‌تواند یکی دیگر از علت‌های کاهش مکش جاروبرقی باشد، در این صورت باید تیغه فن را تعویض کنید.

هر یک از موارد نام برده شده دلیلی بر کاهش مکش جاروبرقی محسوب می‌شود که باید به آن‌ها توجه شود؛ بنابراین در صورت بروز چنین مشکلی، حتما اقدامات لازم را برای برطرف کردن آن‌ها انجام دهید تا مشکل بزرگتر و جدی تری پیش نیاید.

شکستن پروانه و کالکتور

در جاروبرقی ها یک پروانه وجود دارد که به کمک شیف اصلی میچرخد، در اصل مکش به کمک همین پروانه در خرطومی ایجاد میشود و میتواد زباله ها را به درون خود بکشد. بدیهیست که در صورت شکستن یا آسیب دیدن به این پروانه ها عملیات مکش دستگاه با اختلال رو به رو میشود. بهتره برای تعمیر و تعویض این قطعه حتما از یک متخصص تعمیر جاروبرقی کمک بگیرید.

تنظیمات اشتباه

چک کردن تنظیمات دستگاه از جمله موارد مهم در زمانی است که مکش جاروبرقی شما کم شده، هرچند نباید از چک کردن دوره ای آن غافل بشوید. برای شروع بلند لوله خوطومی را چک کنید طول زیاد باعث ضعیف شدن مکش میشود، ارتفاع دسته را کم کنید، برس دسته را چک کنیدو درجه دستگاه را برسی کنید. در صورتی که با این اقدامات جاروبرقی شما درست نشد باز هم به موارد دیگر رجوع کنید

راه های پیشگیری از ضعیف شدن مکش جارو برقی

با چند عمل ساده و کاربردی شما میتونید از ضعیف شدن دستگاه خودتون جلو گیری کنید، مواردی که اگر به طور روزمره آن ها را رعایت کنیم صد در صد مشکل حل میشود. در ادامه به آنها پرداخته ایم:

1- استفاده درست

استفاده درست به این معنا نیست که فقط نگذارید ضربه ای به دستگاه بخورد. سعی کنید در زمان های اوج مصرف دستگاه خود را استفاده نکنید چون باعث فشار به موتور میشود، از دستگاه برای فرش خیس استفاده نکنید موجب نم در موتور میشود احتمال سوختن آن بالا میرود، از کشیدن کاغذ، پارچه و… هر چیز بزرگ داخل جاروبرقی خودداری کنید، اگر حیوان خانگی دارید حتما مکان مورد نظر را از قبل به کمک برس های مخصوص از شر مو خلاص کنید. با رعایت موارد کوچیک و معمولی نه تنها موجب کم شدن قدرت دستگاه خود نمیشید بلکه باعث طول عمر بیشتر هم میشوید.

2- تمیزکردن

دستگاه خود را مرتب تمیز کنید این تمیز کردن از تجمع آلودگی ها و گرد و غبار جلو گیری میکنه. لوله خرطومی، فیلتر، غلتک و…  را هر دفعه که کیسه را تعویض میکننید چک کنید اجزا قابل شستشو را حتما بشوید تا طول عمر بیشتر و دستگاه سالم تری داشته باشید.

جمع بندی

در این مقاله سعی شد تا تمام علت‌هایی که باعث کاهش مکش جاروبرقی می‌شود بررسی شود. علت‌هایی مثل گرفتن لوله خرطومی یا پر شدن کیسه جاروبرقی به راحتی قابل هستند اما اگر همه موارد را بررسی کردید و متوجه ایراد نشدید احتمالا دستگاه شما دچار ایراد فنی از جمله خرابی یا نقص کارکرد موتور شده باشد. در این صورت بهتر است حتما به تعمیر جاروبرقی جنرال الکتریک مراجعه کرده و مشکل خود را با متخصصان ما در میان بگذارید.

به این صفحه امتیاز دهید